ENTRE COPES

Els vins del Massís del Garraf demanen més espai a les cartes dels restaurants

Una dotzena de cellers s'identifiquen amb la divisa Vins del Massís del Garraf impulsada per Node Garraf en el marc de l'estratègia de turisme gurmet

| 09/07/2020 a les 07:55h
Especial: Entre copes
Arxivat a: Magazine
Aquesta notícia es va publicar originalment el 09/07/2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El segell 'Vins del Massís del Garraf' impulsat per Node Garraf, una de les primeres acciones per treballar l'estratègia de turisme gourmet, ja aplega una dotzena d'elaboradors que s'han reunit aquesta setmana a Torre del Veguer per posar en comú les intencions i treballar en les properes actuacions promocionals.

Els vins del massís del Garraf, com a subzona de la DO Penedès, tenen característiques pròpies gràcies a la seva mediterraneïtat i el tipus de sòl que singularitza el massís i la seva rodalia, amb terrenys calcaris que aporten a les varietats blanques una bona acidesa i unes notes salines inconfusibles i amb varietats negres igualment sorprenents. Així, l'objectiu d'aquetes segell és guanyar presència en les cartes dels establiments de restauració del Garraf i d'arreu del país. Un altre repte serà assolir un major grau de coneixement entre la ciutadania de l'entorn més proper.
 

Trobada de 'Vins del Massís del Garraf' a Torre del Veguer. Foto: Node Garraf.


Un dels cellers participants, Torre del Veguer, ha acollit a la seves instal·lacions de Sant Pere de Ribes una reunió amb responsables d'altres elaboradors de la mateixa subzona, com ara Can Ràfols dels Caus, Finca Viladellops, Puig Batet, Clos Lentiscus, Valldolina, Vega de Ribes, Valldosera, Hospital Sant Joan Baptista i La Vinya del Sastre. Altres productors també han reafirmat el seu suport a la iniciativa i en formaran part activa.

Coincidint amb la quarta edició de La Llotja, del 2 al 22 de novembre, es faran diferents accions promocionals de Vins del Massís del Garraf. Un d'aquests esdeveniments serà la Festa dels Vins del Garraf, que es farà a la Finca Mas Solers, el matí del dissabte 21 de novembre. A més, els vins del massís seran protagonistes de la 1a Novena de Cuina Marinera del Garraf, promoguda des del col·lectiu Garraf Gastronòmic, també orquestrat des de NODE Garraf i els gremis d'hostaleria de la comarca.