OPINIÓ

Un conegut programa de televisió confon el xató amb el romesco

Error garrafal a un programa d'Antena 3 amb el xató de protagonista.

| 14/04/2021 a les 17:30h
Especial: Opinió
Arxivat a: Magazine
Imatge il·lustrativa
Aquesta notícia es va publicar originalment el 14/04/2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
I és que els guionistes del programa Ahora Caigo van formular una pregunta ben desencertada en el programa emès el dilluns 12 d'abril de 2021:

"¿Qué salsa es habitual echarle al xató, una ensalada típica catalana?"

La pregunta hauria estat correcta sempre i quan la resposta hagués estat el propi XATÓ, però el programa va considerar el ROMESCO com a resposta correcta.

Normal doncs que des de @rutadelxato decidíssin fer una publicació a Instagram "corregint" al programa d'Antena 3 i fent visible aquest error que tant mal d'ulls fa, sobretot a la gent del Garraf i del Penedès.
 

Va quedar clar al programa que, tant els participants com el propi presentador Arturo Valls, no en tenien gaire idea.

I és que Arturo Valls, després de revelar la resposta ROMESCO com a correcta, va comentar: "el xató es una ensalada que lleva escarola, bacalao, anchoa... [...] pero que es también la de los... [...] parecida a la de los calçots... [...] bueno, ¡es la de los calçots! ¿no?"

Llavors alguns dels espectadors del públic, tots amb mascareta, li van fer gestos per dir-li que s'estava equivocant. Així que Arturo Valls va matar el tema del xató amb un: "vale, ah que hay debate, hay debate... a vale, vale...".

Es ben bé que només li va faltar dir "Ahora Caigo".