BUSQUEM

On menjar les millors truites de Catalunya?

Els llocs on menjar les millors truites de Catalunya segons la comunitat Gastrotalkers

| 31/07/2021 a les 13:00h
Especial: A taula
Arxivat a: Magazine, Cafeteria Granja Navas / Vilassar de Mar, Les Truites / Barcelona, Fismuler / Barcelona, truites, Santa Rita Vermuteria / Manresa, Mas Pou / Palau Sator, Bar Lalans / Barcelona, La Buixeda / Alp, Bages 964 / Manresa, Amb Tu / Barcelona
Imatge il·lustrativa

 
Aquesta notícia es va publicar originalment el 31/07/2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L’ou és el principal protagonista de les truites, però gairebé sempre -tret de la truita a la francesa o truita tombada- sempre té algun ingredient acompanyant que permet fer d’una truita el plat estrella de la taula.

La truita de patates - amb o sense ceba- amb un bon pa amb tomàquet és un dels plats preferit dels catalans. De fet, l’any 1970 el publicitari Leopoldo Pomés va ser un visionari, junt a l’arquitecte Alfonso Milá, obrint el restaurant Flash Flash, el primer restaurant dedicat a les truites de l’Estat i que a dia d’avui segueix obert. I de la mà del periodista Albert Om, l’any 2015 al programa El Convidat de TV3, vam poder veure a Pomés fent una curiosa truita de pa amb tomàquet.

Sabem que de truites n’hi ha moltes, de molts tipus i a cada lloc pot tenir la seva especialitat. A Gastrotalkers tenim fam de conèixer més llocs de Catalunya per saber on hem d’anar a menjar-nos les millors truites i per això vam proposar a la nostra comunitat Gastrotalkers, a través del nostre perfil d’Instagram, que ens diguéssiu quins són els vostres llocs preferits. Aquestes han estat les vostres recomanacions:


Santa Rita Vermuteria (Manresa)


Mas Pou (Palau - Sator)

Bages 964 (Manresa)

Bar Monterolas (Barcelona)

Fismuler (Barcelona)

Bar Lalan's (Barcelona)

La Buixeda (Alp)

​Les Truites (Barcelona)

​Amb Tu (Barcelona)

Cafeteria Granja Navas (Vilassar de mar)

__
Aquesta llista de recomanacions forma part de l’obertura de Gastrotalkers a la comunitat per seguir descobrint llocs nous i fer-vos partíceps del projecte. A Catalunya hi ha més 44.962 establiments dedicats a l’hosteleria, dels quals més d’11.000 es troben a la ciutat de Barcelona (DIRCE, 2020). Arribar a coneixe’ls tots és molt complicat, però escoltant l’opinió de tots vosaltres podem tenir una visió més àmplia i descobrir propostes que desconeixem i que probablement són un tresor amagat.

La llista no és un ranking, està feta seguint l’ordre d’arribada dels comentaris rebuts a la publicació d'instagram de Gastrotalkers del dia 1 de juny al dia 31 de juliol del 2021. Tot i així, sempre podeu entrar a la publicació per donar una ullada a noves aportacions que no estan reflectides en aquest artícle o bé per deixar la vostra opinió.

Quan hagi passat un temps tornarem a fer la pregunta en obert i tornarem a publicar una llista actualitzada amb totes les vostres aportacions. El mateix farem amb altres plats o productes en aquesta secció que hem titulat BUSQUEM que us convidem a visitar quan busqueu llocs on anar a gaudir d’un bon àpat.