BIBLIOTECA

El documental de Carme Ruscalleda i Raül Balam obrirà el Cooking Films 2022

El certamen menorquí se celebrarà entre el 2 i 5 de juny amb quatre sessions úniques en restaurants emblemàtics

| 12/05/2022 a les 13:22h
Especial: Actualitat
Arxivat a: Magazine
El documental protagonitzat pels xefs Carme Ruscalleda i Raül Balam ‘Camí lliure’ donarà el tret de sortida al Cooking Films 2022, que se celebrarà a Menorca del 2 al 5 de juny. El certament tindrà com a plat fort quatre sessions úniques en restaurants emblemàtics de l’illa, amb projeccions de llargmetratges vinculats a la gastronomia.



El Cooking Films arrencarà el 2 de juny al jaciment prehistòric de Torralba d'en Salort, un espai singular que acollirà per primer cop una projecció de cinema, acompanyada d’un tast de vins a càrrec del restaurador Joan Canals, d’Ulisses Menorca. Es podrà veure el documental ‘Barsajaun’ sobre la revolució vitivinícola espanyola, reconegut amb el Premi del públic al Festival de Málaga.

Posteriorment també es projectarà ‘La receta del equilibrio’, documental d’Óscar Bernàcer que retrata un geni dels fogons, Ricard Camarena, i que convida a un viatge per l'horta de València.

Les quatre sessions en restaurants constarà de sopars únics acompanyats de projeccions de títols vinculats a la gastronomia. “El producte local menorquí serà el protagonista absolut del seu menú i les degustacions del certamen”, han concretat en un comunicat.

Així, la comedia d’autor ‘El brindis’, dirigida per Laurent Tirard, es podrà veure al Restaurant Mon, la producció danesa ‘Un bocado exquisito’, de Christoffer Boe, es podrà veure al Restaurant Es Tast de na Sílvia, ‘Delicioso’ el drama culinari d’Eric Besnard es projectarà a La cocina de Cristine de Maó i l’última pel·lícula de Benito Zambrano, ‘Pan de limón con semillas de amapola’, posarà el punt final al Cooking Films 2022 el diumenge 5 de juny al Restaurant Biniarroca, a Sant Lluís.