VOLTEM

El VADEFOODIES torna a Igualada

El 4 de juny la Rambla d’Igualada acollirà l’acte central amb 19 cellers participants i activitats per foodies i winelovers durant tot el dia

| 12/05/2022 a les 17:23h
Especial: Voltem
Arxivat a: Magazine
Imatge il·lustrativa
Vadefoodies.cat
Vadefoodies torna a Igualada, després de 2 anys d’aturada, amb una nova edició renovada. Aquest any l’organització ha apostat per dues tendències entorn les quals giraran totes les activitats programades: els vins de l’Anoia i la cuina responsable.

El seu objectiu és abanderar tendències d’arrel i enlairar-les fins al cel, una porposta que comptarà amb actes dirigits a foodies i professionals que s’allargaran durant gairebé dues setmanes, sent el dia 4 de juny el dia de l'acte central.
“Entre el Penedès i el Pla de Bages hi ha un territori preparat per ser potenciat com a productor i destí de referència en el mapa vitivinícola”, explica l'organització. D'aquí que en aquesta edició l'objectiu sigui sensibilitzar sobre la urgència d’apostar per una cuina conscient, així com posicionar i promocionar el consum dels vins que s’elaboren a la comarca de l’Anoia.


L'acte central, com en anteriors edicions, seguirà sent el Festival Vadefoodies del dia 4 de juny. Durant tot el dia es programaran tastos exprés dels cellers participants, on els visitants podran conèixer i tastar, de la mà del seu elaboradors, els seus vins i caves. També s’han programat xerrades i converses maridades amb vins de l’Anoia sobre sobirania Alimentària amb Marina Monsonís i Oriol Càlichs; sobre diàlegs capitals amb el xef David Andrés i la directora de la Revista Cuina; i sobre Vins de pagesos i pageses amb Enlaire vins i Ruth Troyano.

Aquest acte central està dirigit a totes les persones a qui els hi agrada menjar i beure. Aquest any canvia d’ubicació i es concentra en un dia. Es celebrarà a la Rambla de Sant Isidre (a partir d’ara, Rambla dels Vins) i s'omplirà amb estands de cellers de l'Anoia i del celler convidat Enlaire Vins. Però enguany, el festival s'allarga en el calendari, també actvitats prèvies i posteriors a l'acte central.

NOVES ACTIVITATS DEL VADEFOODIES 2022

Els dies previs a l'acte central hi haurà presentacions de llibres com els d'Empar Moliner o Maria Nicolau. Posteriorment també hi haurà la setmana gastronòmica, la qual inlcourà una jornada de vins drigida a professionals on ja hi ha més de 19 cellers participants i una jornades gastronómiues que tindran lloc en una quinzena restaurants d'Igualada, del 28 de maig al 4 de juny, que serviran plats responsables i una selecció de vins de l'Anoia.