ACTUALITAT

Les millors mels catalanes del 2022

En la segona edició del concurs han participat 35 mostres de mels de tot Catalunya

| 22/05/2022 a les 13:24h
Especial: Rebost
Arxivat a: Magazine
Aquesta notícia es va publicar originalment el 22/05/2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Les mels de millor qualitat produïdes a Catalunya han estat reconegudes aquesta setmana, coincidint amb la celebració del Dia Mundial de les Abelles, amb l’entrega dels premis del II Concurs ‘Les millors mels catalanes’. L’entrega dels guardons ha anat a càrrec de Cristina Massot, subdirectora general d’Indústries i Qualitat Alimentàries del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural i els representants de les entitats organitzadores. 
 
El concurs ha distingit les millors mels de les modalitats de romaní, de mil flors, de muntanya i monofloral amb quatre premis, a més de la mel més ben puntuada (Premi Reina de les mels) pels membres del jurat, que ha estat reconeguda amb un premi especial. El jurat ha valorat, per puntuar les mostres, l’aspecte, el color, el flaire, el gust i el tacte de les mels. 
 

Premi Reina de les mels 2022. Foto: FCAC.


Trofeus:

Premi Reina de les mels: : Rafael Múria, del Perelló (Baix Ebre)

1r Premi de la Mel de romaní: Martí Llaó
1r Premi de la Mel de mil flors: Rafael Múria
1r Premi de la Mel de muntanya: Xavier Llobet
1r Premi de la Mel monofloral (castanyer): Martí Llaó
 
 

Guardonats del II Concurs 'Les millors mels catalanes'. Foto: FCAC.


Diplomes:


2n Premi de la Mel de romaní: Antonio Tomás Martínez
2n Premi de la Mel de mil Flors: Martí Llaó
2n Premi de la Mel de muntanya: Josep Maria Oliva 'Mas Buret'
2n Premi de la Mel monofloral: Martí Llaó
 
En el concurs van participar 35 mostres de mels diferents. El jurat ha estat integrat per experts i especialistes en apicultura: Miquel Gil, tècnic de la Cooperativa Apícola Tarragonina; M. Àngels Boixadera, experta en cata de mels, i Miquel Alemany, de Mels Alemany. 

El concurs ha estat organitzat per Unió de Pagesos de Catalunya, Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya (JARC), l’Associació Catalana d’Apicultors, Apícola Tarragonina, Apicultors Lleidatans, Apicultors Gironins, l’Associació d’Apicultors de Barcelona, i la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC), amb el suport del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació i la marca Catalunya on el menjar és cultura.