ENTRE COPES

Dones viticultores: "50 viticultores del Penedès. Converses a peu de vinya"

Un llibre i una exposició per apropar la realitat de les dones viticultores a la ciutadania

Fotografiar amb tota la ideologia

| 13/08/2022 a les 12:45h
Especial: Entre copes
Arxivat a: Magazine
Aquesta notícia es va publicar originalment el 13/08/2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Maria Rosa Ferré, autora de "50 viticultores del Penedès. Converses a peu de vinya", s'endinsa en la vida d'una cinquantena de dones viticultores del territori penedesenc, visibilitzant a través d'imatges i textos la seva vida, la seva feina i esforç. És un projecte altruista del qual en sortirà un llibre i una exposició fotogràfica.

Per fer-ho, les viticultores del Penedès, concretament 46 de les 50 protagonistes, es van reunir el passat 11 d'agost en un primer acte públic a Cal Figarot de Vilafranca del Penedès, juntament amb l'autora. També hi van participar Ramon Nadal, editor del llibre, i Carles Mata, president dels Castellers de Vilafranca, que han cedit l'espai per la celebració de la jornada.
 

Trobada del projecte '50 viticultores del Penedès. Converses a peu de Vinya'. Foto: Toni Galitó.


La viticultora Maria Rovira va destacar la importància del projecte per visibilitzar la tasca de la dona al camp: una feina "molt masculinitzada" en la qual "sempre hi ha hagut moltes dones, però la majoria de gent no sabia ni com ens dèiem. És molt important que es coneguin noms i cognoms de totes".

Per altra banda, la viticultora més jove del grup, Marta Torné va explicar que, amb tan sols 22 anys, ja fa totes les tasques del celler juntament amb el seu pare. Així mateix, es mostrava molt contenta perquè "50 viticultores del Penedès. Converses a peu de vinya" és un projecte que mostra que les dones viticultores cada cop són més.

Està previst que el llibre i l'exposició es presentin aquesta tardor amb l'objectiu d'apropar la realitat d'aquestes dones a la ciutadania.
 

Contingut relacionat

Imatge il·lustrativa
RUTH TROYANO PUIG
19/04/2022