Actualitat

Torna la Setmana de la Malvasia de Sitges amb una quinzena d’activitats

L'ambaixadora d'enguany serà la periodista i sommelier Ruth Troyano

| 04/10/2022 a les 20:05h
Especial: Voltem
Arxivat a: Magazine
Aquesta notícia es va publicar originalment el 04/10/2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Sitges acollirà entre el 10 i el 20 de novembre la 8a edició de la Setmana de la Malvasia amb l'objectiu d'apropar al públic l'univers de gustos i possibilitats que ofereix aquesta varietat de raïm autòctona per la que cada cop aposten més cellers.
 

Cartell de la 8ª Setmana de la Malvasia de Sitges.


La Setmana de la Malvasia - La petjada del llegat, arriba a la vuitena edició en un moment especialment dolç: la Malvasia de Sitges és ja una varietat consolidada al sector del vi i cada vegada són més els cellers que hi aposten i les copes que s'omplen arreu. Tot i això, encara són moltes les persones que associen la Malvasia de Sitges amb el vi de licor dolç que es pren a les postres sitgetanes, quan realment va molt més enllà, i cal continuar desmitificant. Aquesta celebració proposa justament això: apropar al públic tot l'univers de gustos i possibilitats que ofereix avui la Malvasia de Sitges, de la mà dels cellers del territori que treballen amb aquesta varietat.
 

Enguany l'ambaixadora de la Setmana de la Malvasia de Sitges és la periodista i sommelier Ruth Troyano, col·laboradora de Gastrotalkers i autora del cicle de llibres 'Retrats de vi' (Publicacions URV). En l'anterior edició l'ambaixador va ser el sommelier Ferran Centelles.


La programació

La programació inclou una quinzena d'actes per al públic aficionat i professional: la fira més gran de malvasies feta fins ara a Sitges, maridatges amb gastronomia local, tastos amb les noves generacions de productors de vins fets amb malvasia i experiències insòlites com un taller de perfums inspirats en la malvasia. Tot i que
una de les propostes més destacada serà un tast experimental de les primeres ampolles de Blanc Subur submergides al mar.