RÀNKINGS

Les Millors Mones de Pasqua catalanes del 2024

La tercera edició d'aquest concurs, liderada per pastissers i flequers d’arreu Catalunya, ha rebut qualitat, artesania i esforç a parts iguals

| 12/03/2024 a les 23:14h
Especial: Rànkings
Arxivat a: Magazine
Les Millors Mones de Pasqua 2024.
Les Millors Mones de Pasqua 2024. | Sr y Sra Cake.
El concurs, que s’ha celebrat a l’emblemàtic Fòrum Gastronòmic de Girona, marca com a objectiu donar veu a la gastronomia relacionada amb la Pasqua i projectar la Mona com artesania de la professió flequera i pastissera. 

Tenint en compte l’aspecte visual, la pasta, la cocció interior i exterior del brioix, l’aroma i el gust, el primer premi de la Categoria de Mona de Pasqua Tradicional, s’ha concedit a l’obrador Panes Creativos de Barcelona, capitanejat pel mestre flequer Daniel Jordà, el segon premi l’ha aconseguit l’Obrador de Prades i el tercer premi la Fleca Rovira de Cardedeu.
 

Panes Creativos, guanyador de la millor Mona de Pasqua Tradicional 2024. Foto: Sr y Sra Cake.


Si ens traslladem a la Categoria de Mona d’Ou de Xocolata, en aquesta categoria s’ha valorat l’originalitat, la tècnica, la presentació i l’acabat. En primer lloc i amb una peça inspirada en un dels personatges de Marvel Studios, s’ha classificat l’Obrador Sant Tomàs de Calldetenes. En segon lloc, la Pastisseria Fusté, amb un simpàtic robot, ha aconseguit impressionar al jurat amb. I en tercera posició, on un ànec de xocolata amb patinet motoritzat es converteix en protagonista, es classifica Xocopunt de Molins de Rei. 
 

L'Obrador de Sant Tomàs, guanyador de la millor Mona d'Ou de Xocolata 2024. Foto: Sr y Sra Cake.

 
En aquesta edició, s’ha tingut en compte el 80% de la valoració del jurat professional, format per mestres d’excepció del sector i el 20% del jurat popular, format per fillols. A més a més, totes les mones s’han entregat a la Coordinadora d’ONG Solidàries que agrupa entitats solidàries de les comarques gironines com Caritas Girona, per fer arribar la il·lusió de la Pasqua a tots els infants.

El jurat ha estat compost per el fadrí d’honor d’aquesta 3a edició Jordi Roca, la formadora i subdirectora a la Baking School Barcelona Sabadell, Mª Cruz Barón, el mestre pastisser i fundador de l’Atelier Barcelona Eric Ortuño, el president del Gremi de Pastisseria de Girona, Àngel Garcia, el mestre flequer i tècnic especialista a Fills de Moretó, Jesús Cerdán, el mestre flequer i guanyador de la Millor Mona de Pasqua de brioix 2022, Gerard Gil, el director industrial del grup Les Moulins Pyrénées, Antonie Bernabé i  la periodista i comunicadora, Sonia Carmona.
 

Guanyadors de la 3a edició del concurs. Foto: Sr y Sra Cake.


L’entrega de premis ha estat conduïda per la comunicadora y activista gastronòmica, Àgata Albero i ha acollit també als patrocinadors principals com Chocovic, Fills de Moretó, Util Centre, Dir Informatica i CSTY i altres col·laboradors com la Federació de gremis de flequers de Catalunya i el Gremi de pastissers de Girona, Lleida i Tarragona que han fet possible aquesta tercera edició.


Per a més informació, podeu visitar la pàgina web oficial del concurs.