RÀNKINGS

3 pizzeries catalanes a la llista de les 50 Top Pizza d'Europa 2024

Satoria Panatieri, La Balmesina i Gasparic es posicionen al rànquing Top Pizza d'Europa 2024

Sartoria Panatieri de Barcelona és la tercera Millor Pizzeria del Món 2023

| 15/05/2024 a les 06:13h
Especial: A taula
Arxivat a: Magazine
Pizza.
Pizza. | Facebook Sartoria Panatieri.
Sartoria Panatieri, de Barcelona, que l'any 2023 va ocupar la primera posició, enguany ha estat guardonada com a segona la millor pizzeria del 50 Top Pizza Europa del 2024. Així ho va anunciar la guia més influent del món de la pizza, durant el dilluns 13 de maig, en el transcurs d'una cerimònia celebrada a Madrid. 

Rafa Panatieri i Jorge Sastre, que l'any passat també van guanyar el premi especial Pizza of the Year 2023 – Latteria Sorrentina Award (Pizza de l'Any 2023 – Latteria Sorrentina), enguany també han guanyat el premi especial Green Oven 2024.
 

Rafa Panatieri i Jorge Sastre cuinant a l'stand de Garda durant Alimentària 2024. Foto: Núria Escalona.


La Balmesina, també ubicada a Barcelona, puja un lloc respecte a l'any passat i passa a ocupa el novè lloc. I encara sense sortir de Catalunya, a la trenta-vuitena posició trobem la pizzeria Gasparic de Girona, la qual també ha obtingut el premi especial One to Watch 2024.

En primera posició hi ha la pizzeria Napoli on the road de Londres, mentre que tanca el podi la pizzeria Papi Mannheim d'Alemanya. Ara bé, entre les 50 Top Pizza Europa 2024 encara podem trobar altres pizzeries espanyoles al llistat. Baldoria Fratelli Figurato, dues pizzeries de Madrid, ocupen la cinquena i la desena posició, respectivament. Demaio, una pizzeria de Bilbao, ocupa la dissetena posició. I, finalment, Infraganti d'Alacant, ocupa la quaranta-unena posició del rànquing.
 

La Balmesina cuinant amb Diego Vitagliano, millor pizzer del món 2023, a l'stand de Garda durant Alimentària 2024. Foto: Núria Escalona.Pizzeries Excel·lents

La guia també publica una llista de pizzeries excel·lents, classificades per països, on hi figuren les catalanes Cruel Pizza (Pineda de Mar), Frankie Gallo Cha Cha Cha (Barcelona), Gina Balmesina Pizza Bar (Barcelona), Il Figlio di Emiliano (Barcelona), Maximmus Pizza (Sabadell), Pizzeria Marghe 1889 (Terrassa), Punta (Barcelona) i Trafalgar Cocktail & Pizza Club (Barcelona),