ORÍGENS

Tenim dos anys

Celebrem els dos anys de Gastrotalkers.cat

| 25/04/2020 a les 08:11h
Especial: Orígens
Arxivat a: Magazine
Imatge il·lustrativa
Aquesta notícia es va publicar originalment el 25/04/2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El 23 d'abril del 2018 vam plantar una llavor i la vam anomenar Gastrotalkers.cat.

En aquell moment ens vam proposar fer un portal digital que anés més enllà de la informació estrictament gastronòmica i cercant allò que hi ha en els orígens, la cultura i el com i el perquè dels aliments. Sempre intentant posar l'accent en la importància de la gastronomia per forjar identitats i generar interès i atractiu pel país. Tot això amb una mirada diferent en l'àmbit comunicatiu i periodístic: informació cuinada a foc lent en un temps on impera la rapidesa i la immediatesa.

D'aleshores ençà han passat dos anys i ens fa molta il·lusió seguir amb la porta oberta i de la mà d'una comunitat fidel, creixent i entregada que ens acompanya en la tasca de defensar un concepte multidisciplinari de la gastronomia.

Gastrotalkers i el conjunt del projecte és possible gràcies als lectors, però també a totes aquelles persones que hi escriuen i formen, d'una manera o altra, part de l'equip. Sense ells, des d'en Jordi, en José o en Miquel a la programació, passant per tots els que hi han escrit i fins a tots aquells que ens han fet confiança sempre que hem tingut una proposta.

Així, en tot aquest temps, hem descobert el món del vi amb la Ruth Troyano. Ara, durant el confinament, ens il·lustra d'una forma sentida amb les seves cròniques de super(vi)vència. Però també ens ha ensenyat què és el vi per Carlos Latre, com la música i el vi poden maridar a la perfecció o com al rerefons d'una ampolla de vi hi ha la feina de persones tan entranyables com la Catalina o la mirada de Gerard Philippe Mabillard.

Hem publicat continguts de més d'una setantena de restaurants i n'hem descobert molts altres als nostres perfils de xarxes socials. Però també hem cuinat algunes receptes.

Hem trepitjat el país de nord a sud i d'est a oest donant a conèixer la infinitat d'activitats enogastronòmiques que s'hi fan per gaudir del territori. I ho hem fet de forma notòria durant el cap de setmana, el moment on es concentren la majoria d'activitats de l'agenda gastronòmica.

Hem anat més enllà de Catalunya enviant postals des d'Andorra, el País Valencià, Veneçuela i Singapur. Però també hem descobert mirades com les d'en Víctor i la Sofia de Masterchef, el divulgador Lluís Tolosa o els guanyadors del 12é concurs de tast per parelles de Vila Viniteca, en Joan Munné i l'Àlex Peris.

I més recentment també ens hem obert al món de la cervesa artesana amb els textos i coneixements d'en J. Dalmau a la secció Chicken Beers.

"És molt o és poc? Ho hem fet bé? Ho hem fet malament?"
No tinc resposta per aquestes preguntes. El que sí que puc dir és que ho hem fet amb il·lusió i dedicació. Ho hem fet en compaginació amb totes les nostres altres tasques professionals i amb uns recursos limitats.

"Tenim molt a millorar?"
Segurament.

Però passats dos anys els he de confessar que em fa molt contenta seguir endavant amb aquest projecte i estic molt orgullosa de totes les persones que el fan possible, tots els que en fan costat i tots els que ens acompanyeu com a lectors. Sense tots vosaltres això no seria possible i tampoc seria el mateix. Teniu plena cabuda en aquest nom que ens defineix, tots sou gastrotalkers.

Gràcies. Per molts anys, Gastrotalkers!