ACTUALITAT

Alimentària es trasllada al maig del 2021 a causa del coronavirus

El Saló Alimentària es posposa fins el maig del 2021, any que concentrarà destacats esdeveniments internacionals

| 29/06/2020 a les 14:36h
Especial: Actualitat
Arxivat a: Magazine
Imatge il·lustrativa
Fira de Barcelona reprendrà la seva activitat al setembre amb diversos salons i mesures preventives, però entre les seves decisions, avui s'ha sabut que el Saló Alimentària quedarà posposat fins el maig del 2021.

El saló Alimentaria se celebrarà al maig de 2021 segons s’ha acordat amb les principals organitzacions i empreses del sector, convertint-se en una de les principals fires d’un any en què els recintes de Fira de Barcelona acolliran altres importants convocatòries de projecció internacional amb una àmplia representació de diferents sectors econòmics.

Alimentària s'havia de celebrar inicialment del 20 al 23 d'abril del 2020, però amb l'arribada del coronavirus es va posposar al setembre del 2020. Avui s'ha sabut la decisió de traslladar-la al proper any, en concret del 17 al 20 de maig. La decisió adoptada avui per Fira de Barcelona d’acord amb el Comitè Organitzador d’Alimentària, -en el qual són presents les principals associacions i companyies d’una de les indústries capdavanteres del país-, s'ha pres amb la finalitat de garantir la millor edició possible, tant en participació com en internacionalitat, i tenint en compte les circumstàncies actuals.

El president del Comitè Organitzador d’Alimentària, Josep Lluís Bonet, ha explicat que s’ha pres aquesta decisió després de valorar l’actual situació, avaluar diferents alternatives i, sobretot, “escoltar al sector, al qual agraïm el seu suport i aposta per un esdeveniment que, sens dubte, contribuirà a reactivar l’economia, tan castigada en aquests moments”. En aquest sentit ha afegit que, amb el consens del sector, “el nostre objectiu és realitzar una gran edició, amb les màximes expectatives comercials, de networking i assistència de compradors i visitants internacionals, que representen el 25% del total”, en un entorn amb tots els protocols de prevenció necessaris.

No obstant això, els dies 28 i 29 de setembre, està prevista la celebració d’un fòrum, al Palau de Congressos de Fira de Barcelona, sobre el futur de la indústria agroalimentària, la restauració, l’hoteleria i el turisme, sectors claus de l’economia, tots ells representats als salons Alimentària, Hostelco i Fòrum Gastronòmic, amb la participació d’empreses de serveis i distribució d’aquests àmbits.

Hostelco, saló de l’equipament per a la Restauració, Hoteleria i Col·lectivitats; i Alimentaria Foodtech, centrat en maquinària, tecnologia i ingredients de la indústria d’aliments i begudes,  tindrà lloc a l’octubre, conjuntament amb Hispack, referents en la indústria de l’embalatge, ja previst inicialment.

A més d’Alimentaria, el calendari del proper any estarà marcat per rellevants salons industrials i professionals, tant organitzats per Fira de Barcelona, la data de celebració dels quals ha definit amb els respectius sectors, com també grans esdeveniments de referència internacional. En aquest sentit, Fira ha elaborat un protocol d’actuació, en col·laboració amb la consultora especialitzada en el gestió de riscos, Aon, i l’assessorament de l’Hospital Clínic de Barcelona, que, entre altres mesures, contempla espais amplis que garanteixin el distanciament físic, intel·ligència artificial per a controlar els fluxos de visitants i els aforaments, traçabilitat dels contactes dels assistents en els seus recintes, possible control de temperatura en els accessos, sistemes de ventilació reforçats, digitalització dels sistemes d’acreditació i organització de serveis de restauració.