ACTUALITAT

La Boqueria estrena un nou espai de divulgació per apropar el mercat a la societat

La nova sala està adreçada sobretot als veïns i veïnes de Barcelona, als paradistes i als restauradors de la ciutat, amb la voluntat que la sentin com casa seva, que l’emprin com escenari per donar a conèixer les seves novetats, els seus nous productes i les seves noves elaboracions.

| 03/10/2020 a les 13:00h
Especial: Actualitat
Arxivat a: Magazine
Imatge il·lustrativa
El Mercat de la Boqueria posa en marxa l’Espai Boqueria, la nova sala de formació i divulgació dels productes del mercat, la cuina de proximitat, i la gastronomia de Barcelona. La Boqueria continua reforçant així la relació amb els veïns i veïnes de Barcelona i la seva àrea metropolitana i el seu paper com a referent dels professionals de la restauració i dels aficionats a la gastronomia.

El Mercat de la Boqueria és el mercat municipal de barri del Raval i és, a més, un referent
indiscutible de la gastronomia de la ciutat. Amb més de 22.000 productes diferents a la venda, és un aparador d’aquesta gran diversitat d’aliments, un recinte únic on els barcelonins sempre han pogut trobar el que no trobaven enlloc.
 

Façana del Mercat de La Boqueria de Barcelona. Foto: Cedida per DO Penedès.


Els treballs que s’hi estan duent a terme en els darrers anys tenen l’objectiu d’adequar el
recinte a aquesta doble singularitat, convertint-lo no només en lloc de compra, sinó també de trobada de la gent de Barcelona i dels amants de la gastronomia.

L’Espai Boqueria vol ser el “showroom” del mercat, un escenari per parlar sobre alimentació i gastronomia, sobre les noves tendències i les tradicions en cuina de proximitat, de qualitat, i sostenible. La seva configuració simulant una “capsa” transparent facilita que les activitats que es realitzin interaccionin el màxim possible amb la resta del mercat, que pugui informar sobre la seva programació per convidar a sumar-s’hi, sent un espai obert i participatiu. A la vegada, disposa també de plafons per aïllar l’aula de la resta del mercat en cas necessari.

La nova sala està adreçada sobretot als veïns i veïnes de Barcelona, als paradistes i als
restauradors de la ciutat amb la voluntat que la sentin com casa seva, que l’emprin com
escenari per donar a conèixer les seves novetats, els seus nous productes, les seves noves
elaboracions. Tindrà una programació anual pròpia, i es presenta com un espai obert als
agents de tota la ciutat, des d’escoles i entitats dels diferents barris que vulguin fer activitats, a empreses i altres institucions per acollir presentacions o jornades. L’Associació de Comerciants del Mercat de la Boqueria serà qui gestionarà el dia a dia d’aquest espai.

L’Espai està situat al que era l’antiga Illa del Peix, al costat el carrer de la Morera, té uns 50m2 de superfície i ha suposat una inversió de prop de 256.983,65 euros. L’Institut Municipal de Mercats de Barcelona ha finançat el projecte i l’obra, mentre que l’equipament forma part del programa de suport específic acordat amb l’Associació de Comerciants en el marc del programa de suport a mercats mes afectats pel COVID. L’Espai compta amb una capacitat per a 45 persones i ha estat possible alliberant una illa de parades que havia quedat buida perquè els negocis havien tancat o s’havien traslladat. En conjunt, s’han enderrocat 14 parades que hi havia en aquest àmbit, que ocupaven 10 negocis diferents, s’ha millorat la senyalització del mercat recordant les conductes prohibides al recinte, i facilitant l’orientació per accedir als serveis i espais del mercat (lavabos públics, aparcament, desfibril·ladors, oficines d’atenció, aula gastronòmica, etc..) per tal de fer més fluïda la circulació. S’ha millorat la il·luminació, i s’han fet les obres per a millorar l’extracció de fums.
 

Espai Boqueria. Foto: Intermèdia.


L’Espai Boqueria s’inaugura l’any en què el mercat celebra el seu 180 aniversari, amb un
programa d’activitats que havia quedat suspès pel decret d’alarma arran la pandèmia de la Covid-19.

La programació es reactiva amb un aforament màxim de 12 persones per activitat, amb inscripció prèvia al web www.boqueria180.barcelona per assistir-hi i amb les mesures preventives indicades per les autoritats sanitàries.

Amb la gastronomia i l’alimentació com a eix troncal, el programa d’activitats està organitzat en dos grans blocs temàtics: els tallers de cuina i les sessions de conversa

El 30 de gener de 2021 es farà també l’acte de final de Festa.