ACTUALITAT

El Govern limita l'obertura de la restauració a esmorzars i dinars i tanca bars i restaurants dels centres comercials

Aquestes mesures entraran en vigor el proper dilluns 21 de desembre.

| 18/12/2020 a les 10:48h
Especial: Actualitat
Arxivat a: Magazine
Imatge il·lustrativa
El Govern limita l'obertura de la restauració al públic als esmorzars i dinars, amb un horari restringit de 7.30h a 9.30h i de 13h a 15.30h. A més, per als sopars només es podrà oferir servei de recollida al local, entre les 19h i les 22h, i a domicili, fins a les 23h. A més, es prohibeix l'obertura dels bars i restaurants dels centres comercials, una mesura que no s'havia aplicat fins ara i que pretén "reduir la interacció social", segons ha dit la consellera de la Presidència, Meritxell Budó.

Aquestes mesures entraran en vigor el proper dilluns 21 de desembre. Segons ha detallat Budó, el dia 28 de desembre –una setmana després de l'inici de les noves restriccions- tenen previst fer una revisió de totes les mesures per si cal endurir-les o replantejar-les. Preguntada per si això podria canviar les excepcions previstes per a la resta de festes de Nadal –Cap d'Any i Reis-, Budó ha dit que no es pot descartar cap escenari i ha insistit que s'anirà observant com evolucionen les dades.

Budó ha explicat que tot i les limitacions s'ha intentat que el sector pugui mantenir la seva activitat. La portaveu ha detallat que s'ha apostat per garantir els esmorzars i dinars al local perquè en molts casos els clients són persones que s'han hagut de desplaçar per temes laborals i, per tant, no poden fer l'àpat a casa, mentre que en el cas dels sopars haurà de ser per força al domicili del client –amb opció per emportar fins les 10 o amb repartiment fins les 11-.

En el cas dels esmorzars i els dinars les mesures que s'apliquen són les que ja estaven vigents fins ara, és a dir, amb terrasses obertes i interiors a un aforament màxim del 30%. Hi podrà haver 4 persones per taula –6 si es tracta d'una bombolla de convivència- i una distància de 2 metres amb els comensals d'una altra taula. La mascareta continuarà sent obligatòria sempre que no es mengi o begui.