ACTUALITAT

Vandalisme al celler Sanromà de Vila-Rodona

El viticultor Eduard Sanromà ho va denunciar via Twitter i ha rebut nombrosos missatges de suport.

| 07/01/2021 a les 12:49h
Especial: Actualitat
Arxivat a: Magazine
Imatge il·lustrativa
El passat dia 4 de gener, el celler Sanromà de Vila-Rodona (Alt Camp) feia públic mitjançant un vídeo al seu Twitter que havien estat víctimes d'un acte de vandalisme a les seves vinyes.

Algú es va dedicar a tallar intencionadament amb una serra de calar nombrosos ceps de la vinya de l'Incorrecte i de l'escumós Ancestral.
 
Nombrosos són els missatges de suport cap al Celler, entre ells el del president Quim Torra i la consellera d'Agricultura, Ramaderia i Pesca, Teresa Jordà.
 
De moment es desconeix l'autoria dels fets, que ja han estat denunciats als Mossos d'Esquadra.

Per altra banda, la DO Tarragona, DO a la qual pertany el celler Sanromà, se solidaritza amb el viticultor i propietari del celler, Eduard Sanromà i condemna aquest tipus d’actes ja que es considera un atac al patrimoni agrícola del nostre país. Així doncs, la DO ha anunciat que recolzarà qualsevol acció que el propi celler vulgui prendre davant les autoritats i al mateix temps demana a la Generalitat que emprengui una campanya de conscienciació a la ciutadania de la importància de preservar el patrimoni natural. També demanarà a la resta de DO’s catalanes un acció conjunta davant del Departament per evitar que fets així tornin a passar o que siguin penats si succeeixen de nou.