ACTUALITAT

El Gremi de Restauració de Barcelona demana al Govern poder obrir fins a les 20h ininterrompudament

El Gremi denuncia en un nou vídeo que el sector pateix un tancament encobert

| 01/02/2021 a les 12:46h
Especial: Actualitat
Arxivat a: Magazine, Roger Pallarols, Gremi de Restauració de Barcelona
Imatge il·lustrativa
El Gremi de Restauració de Barcelona ha reclamat a la Generalitat i al Procicat que els permeti reobrir els seus establiments en horari ininterromput almenys fins a les vuit del vespre davant les 4,5 hores al dia actuals per servir esmorzars i dinars, vigents des del passat 21 de desembre.

L'entitat ha fet públic aquest dilluns un nou vídeo en què denuncia entre d'altres que el sector pateix un tancament encobert i la impossibilitat d'afrontar les despeses davant la caiguda dràstica dels ingressos. El director del gremi, Roger Pallarols, ha alertat que "és impossible sobreviure treballant tan poc" i que "els números no surten". Les restriccions actuals finalitzen teòricament el diumenge que ve, 7 de febrer.
 
En un altre tweet, el Gremi ha manifestat que "La franja dels esmorzars (7.30-9.30) és improductiva, només surt a compte en cafeteries de polígon industrial. Les 2,5 hores dels dinars suposen una reducció horària del 88%". "Ens sentim deixats de la mà de déu, sols i perseguits", es lamenta la Marta, restauradora de Sant Andreu.

Mentrestant, el Gremi mantindrà contacte amb diferents grups polítics al llarg de la campanya electoral per a les eleccions del 14 de febrer. “Com a restauradors, la pregunta és obligada: de quina manera preveuen estabilitzar el funcionament dels bars i restaurants des d’ara mateix i fins que l’extensió de la vacuna permeti relaxar les mesures. Tenim per davant mesos decisius per al sector, se’ns ha acabat l’oxigen”, conclou Pallarols.