ACTUALITAT

Tret de sortida a la 58a Fira de l'Oli i les Garrigues en format virtual

Els actes s'emeten a través del web del certamen, on els visitants també poden trobar els productes dels expositors

| 05/02/2021 a les 16:09h
Especial: Actualitat
Arxivat a: Magazine
Imatge il·lustrativa
Aquesta notícia es va publicar originalment el 05/02/2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Fira de l'Oli i les Garrigues celebra enguany una edició virtual arran de les restriccions per la covid-19, una situació excepcional que l'organització vol aprofitar per arribar a través d'internet a un públic més ampli del que habitualment acudia presencialment a la fira. El certamen retransmetrà en directe a través del seu web els diferents actes programats, així com continguts en vídeo que s'aniran actualitzant constantment i els visitants també hi podran conèixer i adquirir els productes dels 25 expositors d'oli i els 29 del sector agroalimentari que enguany participen a la fira. El programa d'actes s'estendrà fins diumenge però els continguts estaran disponibles fins al 28 de febrer.
 
L'encarregat d'inaugurar el certamen d'engany ha estat el cap del servei de Malalties Infeccioses de l'Hospital Universitari Germans Trias i Pujol i director d'IrsiCaixa, el doctor Bonaventura Clotet. Tot i així, amb la voluntat d'apropar la cuina i l'oli a tots els públics, diferents xefs de prestigi i de restaurants de les Garrigues i de les comarques lleidatanes oferiran fins a setze propostes culinàries que combinen la tradició amb els elements més innovadors de la cuina i que tenen l'oli d'oliva verge extra com a element principal. Entre aquests, destaquen la xef Carme Ruscalleda, els germans Torres o la demostració gastronòmica solidària a sis mans que oferiran Ada Parellada, Sor Lucía Caram i Anna Recetas Fáciles. En aquest sentit, la Fira de l'Oli de les Borges Blanques vol continuar sent un dels principals aparadors per presentar les novetats del sector oleícola i donar visibilitat als productes agroalimentaris del territori.

La 58a Fira de l'Oli i les Garrigues arriba marcada pels danys que ha deixat el temporal Filomena en el cultiu de l'olivera. El trencament de branques dels arbres arran de l'acumulació de neu farà caure la producció d'oli d'oliva la pròxima campanya. Segons la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC), aquesta davallada pot arribar fins al 50% a les zones més afectades. Per això, el sector reclama un Pla de recuperació del potencial productiu i ajuts que els compensin la pèrdua de producció. El temporal ha afectat unes 46.000 hectàrees d'olivera, 34.600 de les quals a les comarques de Lleida.