ACTUALITAT

El Bulli1846 obrirà en període de proves a partir de l'abril de l'any que ve

El xef Ferran Adrià ha anunciat que El Bulli1846 obrirà portes en període de proves a partir de l'abril del 2022 i que aquesta prèvia servirà per definir com serà l'obertura definitiva

| 23/02/2021 a les 11:34h
Especial: Actualitat
Arxivat a: Magazine
Imatge il·lustrativa
Aquesta notícia es va publicar originalment el 23/02/2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Bulli 1846 serà un espai ubicat a Cala Monjoi, concretament on va estar restaurant elBulli. És un nou projecte liderat per Ferran Adrià que pretén preservar el llegat d'elBulli i reflexionar sobre la innovació i la gastronomia. Segons la web del projecte, "El Bulli 1846 és un lab expositiu en el qual estudiem, investiguem i experimentem per a generar coneixement relatiu a l'eficiència en innovació, tant bàsica com aplicada. Amb el focus posat especialment en les pimes, utilitzarem les exposicions com una eina de treball".

Les obres del nou Bulli van a bon ritme i la previsió és que l'aquí a poc més d'un any ja pugui obrir en període de proves. Així mateix ho ha anunciat Ferran Adrià en un acte celebrat a Roses, on també ha explicat que aquesta prèvia servirà per definir com serà l'obertura definitiva.

Fa uns dies Adrià feia públic a través de les xarxes socials que l'estructura del projecte ja estava enllestida i ho acompanyava amb un vídeo on es feia una recreació de com seria l'espai expositiu exterior. Aquest dilluns ha donat alguns detalls més del calendari: el mes de juliol s'hauran acabat les obres de museïtzació interior i a l'abril, les exteriors.
  "A partir d'aquí, hi haurà un temps per provar moltes coses, com l'aparcament, i on la gent vindrà i no pagarà. No sé si serà d'un, tres o sis mesos", ha dit. En aquest sentit, el prestigiós xef ha detallat que les visites que es faran durant aquest període es treballaran amb diversos agents –entre ells, l'Ajuntament- i que tot plegat servirà també per definir com serà l'obertura definitiva. "Vaig arribar a Roses l'any 1983 i la portada del New York Times va ser l'any 2003", ha dit insistint que les coses requereixen "temps".

En relació a l'experiència que viurà el visitant, Adrià ha recordat que el més important que va fer el Bulli va ser "fer pensar" i que des de la seva cuina ho van "repensar tot". Per això, l'objectiu és que, més enllà de l'important arxiu que es podrà veure, la gent comprengui "perquè el Bulli va ser el Bulli i la seva influència, encara avui". "El que volem és que la gent s'ho passi be i ho volem fer bé amb l'Ajuntament i el Parc Natural per tal que sigui un orgull per a tothom. Estem il·lusionats", ha insistit.

Adrià també ha explicat que estan treballant en diversos aspectes com ara com vindran els visitants o els preus de les entrades. En relació a això, ha dit que no pretén que sigui un espai elitista. "Valdrà per compensar despeses però aquí no hi ha ni un euro públic i volem ser un referent sobre com gestionar la cultura", ha remarcat. A més, ha dit que la visita durarà tres hores i que la intenció –almenys a l'estiu- és que hi hagi franges des de dos quarts de vuit del matí per "viure l'experiència" a Montjoi.

Durant la seva intervenció, el xef també ha recordat les dificultats amb les que s'ha trobat per tirar endavant el projecte.