SANT JORDI

El Forn del Passeig guanya el concurs del millor Pa de Sant Jordi de Catalunya

El concurs va tenir lloc dijous 15 d'abril, a l'estació del nord de Barcelona.

| 19/04/2021 a les 10:00h
Especial: Actualitat
Arxivat a: Magazine
Imatge il·lustrativa
40 forners professionals i 12 alumnes d'escoles de forners de Catalunya s'han presentat al IV concurs del millor pa de Sant Jordi 2021 organitzat per l'Obra Social Ernest Verdaguer de la plataforma Panàtics i el recolzament de la Federació Catalana d'associacions de Gremis de Catalunya.

Enguany el nivell ha sigut molt alt i "cada any n'hi ha més", comentava el president del jurat i creador del pa de Sant Jordi l'any 1988, Eduard Crespo.

El funcionament del concurs és el següent: els pans s'exposen amb un número i sense cap altra referència perquè siguin del tot anònims a la vista dels components del jurat. D'allà passan als jutges, que en un matí de concurs mengen una quarantena de pans diferents, fets tots amb la mateixa recepta.

Sabent que els ingredients són idèntics, què ha de tenir un pa de Sant Jordi que pretengui competir aquí? Doncs que entri pels ulls, un pes determinat i que sàpiga jugar amb el gust (a causa del tipus d'amassat i el tracte de la fermentació) i la textura. I és que en un concurs de productes que semblen idèntics, qualsevol detall importa.

Després d'una avaluació molt acurada, es van donar a conèixer els noms dels tres finalistes professionals i també de la categoria escoles.
 

Pans finalistes. Foto: Panàtics.


Professionals

Guanyador: Miquel Guich de Forn del Passeig de Barcelona
2on classificat: Germans Sistarè del Forn Sistarè de Reus
3er classificat: Andreu Bertran de Forn Mistral de Barcelona
 

Finalistes del Concurs del millor Pa de Sant Jordi 2021. Foto: Panàtics.


Escoles

1er classificat: Diego Arriola de l'Escola de Forners de Barcelona
2on classificat: Genis i Xavier del Institut Escola d'Hoteleria i Turisme de Cambrils
3er classificat: Hicham el Bout de l'Escola de Forners de Barcelona

L'acte va transcorre en un ambient de camaraderia entre companys, on es van respectar en tot moment les mesures de seguretat per la Covid-19.

I com que la segona finalitat d'aquest concurs era la part solidària, més de 450 pans s'han lliurat a la Barcelona Actua, El Chiringuito de Dios i a la Parròquia de Santa Anna, que els repartiran a famílies necessitades.