ACTUALITAT

El TSJC obliga a ampliar l'aforament a l'interior de la restauració fins al 50% i l'obertura fins a la mitjanit

Les mesures que entren en vigor aquest dijous també inclouen recuperar el consum en barra

| 20/05/2021 a les 16:00h
Especial: Actualitat
Arxivat a: Magazine
Imatge il·lustrativa
El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha acceptat aquest dijous les mesures cautelars subsidiàries demanades pel Gremi d'Hostaleria sobre les mesures anti-covid del Govern que van entrar en vigor el 9 de maig i ha acordat allargar el tancament de bars i restaurants d'11 a 12 de la nit, ampliar l'aforament interior del 30 al 50% i recuperar el consum en barra. Les mesures entren en vigor avui mateix, després que ja s'hagin comunicat a les parts afectades. 

La resolució s'ha adoptat per majoria de cinc magistrats contra quatre, que han presentat dos vots particulars. La decisió s'ha pres per l'anomenada sala de discòrdia de la sala contenciosa-administrativa de l'alt tribunal català, ja que reunits els magistrats de la secció competent en la matèria, la secció tercera amb un total de sis magistrats, la votació va quedar tres a tres. En aquests casos la llei preveu la convocatòria de la denominada sala de discòrdia, òrgan col·legiat previst per superar la impossibilitat d'obtenir una majoria. Seguint el torn establert per les normes de repartiment, d'acord amb la matèria, s'han incorporat 3 magistrats a la deliberació de la sala, cosa que feia un total de 9 magistrats per deliberar.

La resolució aprovada per cinc dels nou magistrats imposa ampliar l'aforament a l'interior de la restauració fins al 50% i l'obertura fins a la mitjanit. Consideren que les mesures imposades són de caràcter "desproporcionat i arbitrari" i que no els poden fer esperar que hi hagi "sentència ferma" perquè aquesta podria arribar "massa tard". Així mateix, es dona la circumstància que el Govern preveia ampliar l'horari fins a les 12 de la nit a partir de dilluns que ve mantenint l'aforament interior al 30%.

Per la seva banda, el Gremi de Restauració de Barcelona celebra la decisió que ha pres i en un comunicat expresa que el gremi creu que la resolució "enterra un model de gestió de la pandèmia basat en l'asfíxia de sectors econòmics" i trasllada un missatge "molt nítid" al Govern. "Seguir amb el fre de mà posat era desproporcionat", ha subratllat el director del Gremi de Restauració, Roger Pallarols

Segons Roger Pallarols, el sector de la restauració "no podia esperar ni un minut més" i ha insistit en la necessitat de "fer passos cap a la reactivació econòmica". Per altra banda, valora de forma positiva les mesures que havia anunciat aquest mateix dijous el Govern –ampliant l'horari de la restauració a partir de dilluns-, tot i que qüestiona les formes. "No sembla que hagi estat una decisió espontània, sinó més aviat forçada per les males perspectives judicials en relació amb les cautelars sol·licitades pel Gremi", apunta.