ENTRE COPES

Neix la Cava Academy

La Cava Academy és la primera escola online de formació certificada en Cava

| 21/06/2021 a les 21:19h
Especial: Entre copes
Arxivat a: Magazine
Imatge il·lustrativa
La D.O. Cava estrena la Cava Academy, una plataforma online de formació específica d'alt nivell impartida per reconeguts professionals del sector amb l'objectiu de convertir-los en experts en Cava.

El projecte educatiu de la D.O. Cava sorgeix després de l'èxit de diverses sessions presencials impartides en els mercats dels Estats Units, el Regne Unit i Bèlgica. La nova acadèmia es constitueix com una eina formativa més accessible disponible en tres idiomes (castellà, català i anglès). Segons Javier Pagés, president de la D.O. Cava, “Cava Academy neix amb l'objectiu de formar veritables experts en Cava com a ambaixadors, millorant la seva experiència i visió del Cava en els seus àmbits de treball -restauració, entitats formatives, botigues especialitzades, alimentació o altres. Aquests professionals compartiran les bondats del Cava i de la seva regió a nous interessats, generant confiança en parlar del Cava amb propietat entre la comunitat d'amants del Cava a tot el món".L'eina ofereix continguts audiovisuals, vídeos i proves interactives que fan el procés d'aprenentatge amè, intuïtiu i adaptable al ritme de cada usuari. Es podrà gaudir de tastos impartits per ambaixadors de renom, entre els quals destaquen Pedro Ballesteros MW i Ferran Centelles, en forma de vídeo tutorials didàctics al llarg de el curs. Els alumnes s'endinsaran en aspectes que van des de la viticultura i l'elaboració del Cava fins a la seva classificació i garanties de qualitat, sense descuidar el tast o les harmonies. Finalitzarà amb un test que els avalarà mitjançant un diploma oficial com a Formadors Homologats en Cava, i els donarà accés a la comunitat Alumni Cava Academy. A més, un cop el context pandèmic ho permeti, s'obrirà la possibilitat de participar en una estada de 2/3 dies a la regió del Cava, que inclourà visites enoturístiques a una selecció de cellers i masterclasses de versatilitat gastronòmica amb Cava.

Per aquells alumnes que vulguin anar més enllà es contemplarà la possibilitat de presentar, al llarg de l'any, una tesi entre tres temàtiques a escollir relacionades amb el sector. A més de premiar la feina del millor classificat, s'atribuirà el reconeixement del títol d'Expert en Cava a tots els que presentin la seva tesi complint amb els requisits indicats.

La iniciativa sorgeix com a part de l'enorme demanda obtinguda cada dia al Consell Regulador del Cava i té com a objectiu donar resposta a consultes realitzades per part d'amants i aficionats del vi interessats en ampliar els seus coneixements sobre el Cava.

En aquesta estrena, la Cava Academy compta amb un nombre reduït de places: cada convocatòria es limita a un màxim de 40 alumnes. La primera de 2021 ja està oberta i accepta inscripcions fins el dia 26 d'agost perquè els interessats s'inscriguin i, en cas de ser seleccionats, realitzin el curs a partir de setembre. Les properes convocatòries s'anunciaran a la mateixa web.