ACTUALITAT

El 'Flam Sinatra' i vermut 'Pandora' de Tossa de Mar

Tossa de Mar commemora els 70 anys del rodatge de la pel·lícula 'Pandora i l'Holandès Errant' al municipi amb gastronomia i altres activitats

| 22/07/2021 a les 09:10h
Especial: Actualitat
Arxivat a: Magazine
Imatge il·lustrativa
Els restauradors de Tossa de Mar han creat el 'Flam Sinatra' i el vermut 'Pandora' per commemorar els 70 anys del rodatge de la pel·lícula 'Pandora i l'Holandès Errant' al municipi.

​El rodatge de la pel·lícula va suposar la descoberta de la Costa Brava pels turistes a nivell internacional. De fet, l'arribada d'actors com James Mason o Ava Gardner a Tossa de Mar van convertir-se en un altaveu mundial i el municipi va projectar-se com a destinació turística internacional. Ara, 70 anys després d'aquest rodatge, l'Ajuntament de Tossa de Mar ha decidit organitzar un conjunt d'actes de cara a l'estiu.

En la vessant gastronòmica la commemoració ha anat a càrrec dels restauradors de la zona i els establimens del municipi oferiran tastar el 'Flam Sinatra' als clients. Aquestes postres contenen un raig de Jack Daniels com a complement en record a la visita llampec que va fer el músic i actor Frank Sinatra a Tossa de Mar. El motiu del viatge eren els rumors de la infidelitat de Gardner amb el torero, actor i poeta català Mario Cabré. També s'ha creat el vermut 'Pandora', 'una beguda refrescant i glamurosa que recull algunes de les essències d'herbes de la mediterrània i la potència dels destil·lats de Kentucky. 

En paral·lel, el consistori ha editat una revista il·lustrada que repartirà de forma gratuïta a la Costa Brava i Barcelona. En la publicació es podrà reviure el rodatge i també descobrir anècdotes i curiositats dels actors i la seva estada a Tossa de Mar. Aquesta publicació anirà acompanyada d'una exposició que farà el consistori i molts altres actes més que es faran fins a finals d'agost. Una d'elles és el concert del cantautor Litus (que durant uns anys va viure a la localitat gironina) del 13 d'agost. En aquesta actuació interpretarà la cançó 'Ava Gardner' dedicada a l'actriu i també als desamors superats.