REBOST

Les 'perles de ratafia dels Raiers', premiades al II European Food Gift Challenge

L'empresa productora, Licors Portet, ha aconseguit 51 reconeixements en concursos internacionals des del 2011

| 05/08/2021 a les 22:27h
Especial: Rebost
Arxivat a: Magazine
Imatge il·lustrativa
Les perles de ratafia dels Raiers de la Pobla de Segur van ser reconegudes com el Millor Tast al concurs European Food Gift Challenge, que va tenir lloc a Coimbra (Portugal) el passat 30 de juliol.

Les perles de ratafia són petites esferes de ratafia embolcallades amb algues brunes. Licors Portet 1883 les elabora des de l'any 2018 i són una iniciativa innovadora feta amb la ratafia tradicional que porten més de 60 anys elaborant. La proposta ofereix una autèntica explosió a la boca que es pot maridar amb postres dolços, formatges o carns. I és que la pel·lícula termo resistent que embolcalla la ratafia fa possible fer-les servir tant en plats cuinats com en postres, ja siguin freds o calents, de manera molt senzilla i amb una elegant presentació.
 
Aquest certamen premia l'artesania relacionada amb l'alimentació i el seu objectiu és donar suport i visibilitat internacional als productors agroalimentaris locals que fabriquen articles únics relacionats amb les tradicions culinàries de les regions europees. A la cita de l'European Food Gift Challenge s'hi presenten productes locals d'alimentació i productes relacionats amb l'alimentació d'alta qualitat prèviament seleccionats en competicions d'arreu d'Europa. "La singularitat de cada producte prové del significat històric que cadascú manté dins de les seves regions i, per tant, tots els productes presentats innoven per animar les generacions futures a mantenir vives les tradicions alimentàries", va assenyalar el jurat de l'edició.

Des del 2011, l'empresa que produeix aquestes perles, Licors Portet 1883, ha aconseguit 51 premis en concursos internacionals a Brussel·les, Frankfurt, Anglaterra, USA, País Basc o Catalunya.