Actualitat

Albet i Noya culmina el Celler de l’Era amb una coberta de 130 plaques solars

Les noves instal·lacions d'Albet i Noya estan dedicades a la recepció de raïm i fermentació dels seus vins ecològics

| 17/08/2021 a les 22:03h
Especial: Entre copes
Arxivat a: Magazine
Imatge il·lustrativa
Aquesta notícia es va publicar originalment el 17/08/2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La verema 2021 a Albet i Noya serà més sostenible que mai. I és que el celler de Sant Pau d’Ordal, pioner en vinyes i vins ecològics des de 1978, acaba d’instal·lar una coberta solar d’autoconsum a la seva zona de recepció de raïm i fermentació de vins, fet que li permetrà dur a terme una verema molt més eficaç i sostenible amb energia neta i renovable.

130 panells fotovoltaics presideixen la nova coberta ubicada a la zona denominada el celler de l’Era, una obra que va quedar inacabada amb l’arribada de la pandèmia però que aquest any ja llueix i està operativa a les instal·lacions del celler de Subirats.

No és la primera aposta d’Albet i Noya cap a les energies renovables ja que, des de 2018, l’empresa participa activament al projecte d’energia eòlica Viure de l’aire, un aerogenerador de grans dimensions, pioner al sud d’Europa per ser el primer molí de vent finançat al 100% de manera col·lectiva i de propietat compartida. D’aquesta manera, Josep Maria Albet assegura que "el 100% del seu consum elèctric, tant del celler com de les cases particulars de la família, prové d’energies verdes i renovables, ja sigui de les seves pròpies plaques solars com de la seva aportació al projecte eòlic".

La verema a Albet i Noya va començar el passat 10 d’agost i, tot i estar marcada per la forta sequera i el baix rendiment del cep, preveu entrar al voltant d’un milió de quilos de raïm d’altíssima qualitat tal i com ja ha anat fent els darrers 15 anys.