ACTUALITAT

La DO Penedès espera una verema un 15% inferior a la de l’any passat però de “molta qualitat”

La manca de pluges garanteix un estat sanitari del raïm “perfecte” i uns nivells d’acidesa i sucre “molt correctes”

| 24/08/2021 a les 14:00h
Especial: Actualitat
Arxivat a: Magazine
Imatge il·lustrativa
La verema a la DO Penedès s’ha posat en marxa amb molt bones perspectives. Tot i que la manca de pluges reduirà la producció entre un 10% i un 15% respecte l’any passat, els viticultors esperen que la collita sigui de “molta qualitat”. Joan Huguet, president de la DO Penedès, destaca que, més enllà d’alguns dies amb puntes de calor importants, ha estat un estiu “fresc” que ha permès que el raïm hagi madurat lentament. Això, afegeix, garanteix que la fruita tingui uns nivells d’acidesa i sucre “molt correctes” que fan preveure una bona anyada. La manca de pluges, tot i que ha repercutit en la producció, ha fet desaparèixer el míldiu que tant va afectar les vinyes l’any passat després d’una primavera molt plujosa.

En declaracions a l'ACN, Joan Huguet explica que la verema va començar la setmana passada, als volts del 16 d’agost, amb la collita del macabeu i, a les parts baixes, del xarel·lo. La tercera varietat en volum al Penedès, la parellada, es començarà a collir en unes setmanes.

Tot i el descens de la producció, que hauria d’estar a l’entorn dels 20 quilos de raïm, des de la DO Penedès asseguren que serà “suficient” pels 18 milions d’ampolles que comercialitzen cada any.