ENTRE COPES

La 'Setmana de la Malvasia' es reivindica

Ferran Centelles és el primer ambaixador de la Setmana de la Malvasia, un esdeveniment que convoca un programa farcit d’activitats amb el vi de Sitges com a protagonista

| 07/11/2021 a les 00:11h
Especial: Entre copes
Arxivat a: Magazine
Imatge il·lustrativa
Sota l’eslògan de "Malvasia de Sitges, la imprescindible", la setena edició de la Setmana de la Malvasia convoca un programa farcit d’activitats per a públics diversos, en el qual el vi de Sitges se situa en el centre d’atenció. A més en aquesta edició compta amb la figura del 1r ambaixador, en Ferran Centelles, sommelier, líder del projecte del Sapiens del vi (Bullipedia), coneixedor del territori vitivinícola català i prescriptor d’aquesta varietat tan marinera quan encara no era prou coneguda pel sector.

La Setmana de la Malvasia –que se celebrarà entre el 10 i el 28 de novembre– planteja la difusió a nivell popular de la Malvasia de Sitges i, al mateix temps, el reforç de la seva presència en els circuits professionals i enològics del país. Més de vint actes configuren un programa organitzat per la Fundació de l’Hospital Sant Joan Batista de Sitges i el Celler de l’Hospital, mitjançant el Centre d’Interpretació de la Malvasia de Sitges. Però també comptarà amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sitges, el Gremi d’Hostaleria de Sitges, la DO Penedès i la participació d'una trentena d’organismes, entre institucions i empreses, a més de 24 cellers elaboradors.

La Setmana de la Malvasia gravitarà entorn el km 0 d’aquest vi, a Sitges, però també es projectarà en altres punts, com Barcelona o Vilafranca, amb la finalitat de contribuir a l’expansió i la projecció del preuat caldo sitgetà. Tastos, fires, rutes a restaurants i als comerços de la vila, experiències enogastronòmiques, formació, tallers infantils i accions promocionals configuren una aparoximació a la varietat des de tots els seus vessants.
 

Cartell Setmana de la Malvasia 2021.


El sector professional enguany adquirirà un protagonisme rellevant, amb la celebració de la primera fira amb més de 50 referències monovarietals que comptarà amb la participació d’elaboradors, productors, sommeliers i prescriptors. La fira se celebrarà a l’Hotel ME Sitges Terramar dilluns 15 de novembre. 

El maridatge de la Malvasia de Sitges amb diferents propostes gastronòmiques serà un altre dels eixos centrals del programa, amb diferents activitats, com Un mar de malvasia, una ruta enogastronòmica a una quinzena de restaurants, o els tastos programats en diferents punts i dies del calendari.

El programa també incorpora propostes formatives sobre sommelieria, enoturisme i hostaleria, entre les que destaca un dinar maridatge formatiu al restaurant pedagògic de l’escola d’hostaleria l’IES Joan Ramon Benaprès.

Les activitats de dinamització també s'incorporen al programa: rutes pels carrers de Sitges i el Garraf, activitats culturals, sessions infantils i accions promocionals en diferents comerços de la vila.
 

Tast de presentació de la 7a Setmana de la Malvasia a Barcelona. Foto: CIM Sitges.


Durant l’acte de presentació a les instal·lacions del CETT també s'ha fet un tast de malvasies dirigit pel sommelier Bruno Tannino i l'Alba Gràcia, coordinadora del Centre d'Interpretació de la Malvasia, la qual ha subratllat que amb aquesta aposta “volem trencar el tòpic. Malvasia de Sitges és molt més que el vi dolç. És identitat. És art, literatura, romanticisme, història, vins impossibles. Malvasia és patrimoni: de Sitges, del Garraf, del Penedès i ara, de molts territoris de Catalunya. I ara, la Malvasia de Sitges és una varietat imprescindible”.

El tast inaugural al CIM, el proper dimecres dia 10 de novembre, obrirà la Setmana de la Malvasia.