ACTUALITAT

Ruth Troyano guardonada amb el Premi al Mèrit Periodístic a La Nit de l'Enologia

L’Associació Catalana d’Enòlegs i el Col·legi d’Enòlegs de Catalunya celebra anualment La Nit de l’Enologia on els enòlegs reconeixen els mèrits dels protagonistes de la professió.

| 02/05/2018 a les 15:36h
Especial: Entre copes
Arxivat a: Magazine
Aquesta notícia es va publicar originalment el 02/05/2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El passat divendres, 27 d’abril, es va celebrar La Nit de l'Enologia 2018, una vetllada a càrrec de l’Associació Catalana d’Enòlegs i el Col.legi d’Enòlegs de Catalunya que, a través de les seves 11 edicions, se ha convertit en la cita anual imprescindible dels professionals del món del vi. En aquesta cita, els enòlegs reconeixen els mèrits dels protagonistes de la professió.

Les categories guardonades amb el decantador que caracteritza l'estatueta dels premis es van centrar en tres línies:

- Premi al Mèrit Periodístic en la difusió del món de l’enologia. 
- Premi a la millor trajectòria professional.
- Premi a l’enòleg sènior.


Premi al Mèrit Periodístic

Ruth Troyano Puig, periodista i sommelier especialitzada en enocomunicació i enoturisme, ha estat la receptora del mèrit periodístic 2018, un reconeixement a la seva infatigable i enèrgica labor de donar protagonisme als professionals de l’enologia en els nombrosos mitjans en els que col·labora, escrits i audiovisuals, en especial en les xarxes socials. Un guardó que a Gastrotalkers celebrem amb molta alegria perquè la Ruth Troyano forma part d'aquest projecte des del primer dia i qui ens dona a conèixer el món del vi setmana rere setmana. Troyano va complementar el guardó amb un apassionat parlament sobre les dones pageses, amb un vi vermell cirera, “la Catalina” de Celler Vall Llach, en honor a una incansable treballadora de les vinyes de Porrera, que té 104 anys d’edat. Us convidem a llegir-lo íntegrament
 

Ruth Troyano a La Nit de l'Enologia 2018 Foto: Associació Catalana d’Enòlegs



Premi a la millor trajectòria professional
 
La trajectòria de Montserrat Mascaró i Alemany ha merescut la consideració de millor trajectòria professional 2018. Després de realitzar els estudis d’enginyeria agrícola i graduat en enologia per la Universitat Rovira i Virgili, màster en administració i direcció d’empreses en ESADE i haver emmagatzemat una gran experiència en INCAVI, Schenk i Henry de Vilamon, es va posar al capdavant de l’empresa familiar compartint dedicació tècnica i empresarial, i en la que en 1994 va realitzar un canvi de presentació de tots els seus elaborats. Montserrat Mascaró va voler identificar-se com una elaboració pròpia, un cava jove, lleuger i afruitat: el brut nature “Pure”, procedent dels raïms de les vinyes de Mas Miquel (Tarragona) que va compartir amb els assistents.
 

Montserrat Mascaró i Alemany a La Nit de l'Enologia 2018 Foto: Associació Catalana d’Enòlegs


 
Premi a l'enòleg sènior

El premi a l'enòleg sènior va ser doble i compartit. Els germans Josep i Antoni Mata Casanova de la família Recaredo, van rebre  el guardó a l’enòleg sènior. Ambdós germans són el reflex de la passió i vitalitat, dos professionals consagrats a l’elaboració de cava durant més de sis dècades. El cava escollit per ells per a degustar amb els presents va ser  un reserva de 10 anys de criança “Recaredo 2007” de macabeo, parellada i xarel·lo.
 

Germans Recaredo a La Nit de l'Enologia 2018 Foto: Associació Catalana d’Enòlegs

 

La cita va tenir lloc al Celler Vilarnau, d’Espiells (Sant Sadurní d’Anoia). Va inaugurar l’acte el recent president-degà de l’Associació i el Col·legi, Joan Miquel Canals amb un parlament que va representar una declaració d’intencions de cara al pròxim futur de ambdues entitats, ple d’iniciatives, reptes i energia per a complir-los. El conductor de la cerimònia, va ser Josep Maria Martí qui, desprès de donar les gràcies als assistents i guardonats, va agrair al Celler Vilarnau, d’Espiells (Sant Sadurní d’Anoia), que acollis als enòlegs en la seva cita anual d’entrega dels guardons.