ENTRE COPES

Els millors projectes d'enoturisme de Catalunya 2022

El Celler Can Roda, el Centre d'Interpretació de la Malvasia i Vins el Cep, guardonats amb els Vinari d'Enoturisme

| 09/06/2022 a les 22:23h
Especial: Entre copes
Arxivat a: Magazine, Premis Vinari 2021, Premis Vinari
Centre d'Interpretació de la Malvasia de Sitges.
Centre d'Interpretació de la Malvasia de Sitges. | CIM Sitges.
Els Premis Vinari d’Enoturisme s’han donat a conèixer aquest dijous 9 de juny en un acte celebrat als jardins del Restaurant El Celleret de Família Torres -espai que l'any 2021 va ser reconegut amb el Premi al millor projecte d’enoturisme en la categoria restauració i experiència de maridatges, a Pacs del Penedès.

Enguany els premis d’enoturisme promogut pels Premis Vinari s'han desvinculat del concurs de vins i han agafat entitat pròpia esdevenint un projecte independent. 

L’acte ha estat presentat per Vicent Sanchís, periodista i director general del Grup el Món. Els guardonats han estat els següents:


 PREMIS VINARI D'ENOTURISME 2022

Millor Activitat Mediambiental:
Curs de plantes comestibles i maridatge de vins del Celler Can Roda. 

Millor Activitat Cultural i Social:
"Malvasia, entre el mar i el cel", Centre d'Interpretació de la Malvasia de Sitges.

Millor Activitat Solidària:
Cep Passes Solidàries de Vins el Cep (repeteix guardó, ja que també va rebre aquest premi l'any 2021)

Millor Activitat Innovadora:
Nits de Glamping i Observació d'Estrelles entre vinyes, de Llopart


Millor Iniciativa Emprenedora:
The Wine Truck, bar de vins

Millor Experiència Enogastronòmica:
Festival Gastronòmic CORPINNAT

Millor visita enoturística i experiència de tast de vins:
Esmorzar al Celler, Mas Blanch i Jové

- i menció especial a la categoria per Casa Vermouth Padró, de la Família Padró


Millor allotjament enoturístic:
Cal Puig by Can Marlès, Celler i Enoturisme
 
 

Guardonats als Premis Vinari d'Enoturisme 2022. Foto: Premis Vinari.


Els Premis Vinari d’Enoturisme tenen per objectiu promocionar i potenciar l’enoturisme de qualitat a Catalunya, fomentar-ne el coneixement i la difusió com a activitat de proximitat i estimular-ne la pràctica, així com incentivar els cellers, empreses i/o entitats d’àmbit privat, amb seu a Catalunya, a la millora contínua de les seves ofertes i innovar a l’hora de plantejar noves propostes enoturístiques.

Els Premis Vinari d’Enoturisme s’han obert a cellers, cooperatives vitivinícoles, allotjaments, restaurants i empreses i entitats d’àmbit privat que tinguin la seva seu social a Catalunya. Com a requeriment, els productes presentats han d’estar disponibles i actius en el moment de presentar-se al concurs. Com a reconeixement, el projecte que ha destacat en cada categoria, se’l premia amb un guardó i un diploma.