ACTUALITAT

'The Banket': una proposta amb gastronomia, art i música per recaptar fons al Berguedà

Artistes, músics i experts culinaris d’arreu del món es trobran al Berguedà per recaptar fons en benefici de projectes humanitaris

| 10/08/2022 a les 14:06h
Especial: Actualitat
Arxivat a: Magazine
Menjador del Konvent.
Menjador del Konvent. | Konvent (web)
Artistes d'arreu del món oferiran una mostra de gastronomia, música i art al Konvent de Cal Rosal (Berguedà), del 13 al 14 d'agost, sota un esdeveniment titulat 'The Banket', una proposta que s'emmarca dins el projecte internacional 'The Great Oven'.

'The Great Oven' és una iniciativa internacional que va néixer al Líban després de l'explosió de Beirut l'agost de 2020, en què milers de persones van quedar-se sense sostre ni aliment. Amb l'objectiu d'alimentar-se, un grup de persones es van unir per construir un forn comunitari gegant (artísticament intervingut) i aquí va començar el projecte, que promou la vida comunitària i el treball en equip, amb un forn de cuina autosuficient com a eix principal, i la gastronomia i l'art com a pilars del desenvolupament social i cultural del territori. Actualment s'envien allà on es necessiten: des de camps de refugiats i comunitats devastades per la guerra, fins a països en crisi.

Els seus forns permeten a les comunitats alimentar-se de manera sostenible. Creuen en el poder del menjar, l’art i la música per alimentar i inspirar. Konvent, un centre artístic multidisciplinar, va forjar un vincle amb 'The Great Oven' quan membres del col·lectiu català van viatjar a Beirut l'any 2021 per ajudar amb la feina de l'organitació dal país. Ara és el moment de retrobar-se a Catalunya i anar més enllà amb l'esdeveniment 'The Banket'.
 


Artistes, músics i experts culinaris d’arreu del món, viatjaran per crear una experiència íntima de dos dies, plena d’art experimental, actuacions musicals fascinants i una gastronomia innovadora.

'The Banket' té com a objectiu recaptar fons per seguir treballant en la construcció de nous forns de cuina autosuficients i comunitaris arreu del món. El certamen començarà dissabte 13 d'agost a les onze del matí i acabarà el diumenge 15 d'agost a les quatre de la tarda, amb tot un seguit de propostes musicals i artístiques que giraran entorn dels àpats que es realitzaran en el forn comunitari recent estrenat. Les jornades comptaran amb la participació de gairebé una trentena d’artistes locals i d’arreu del món de diferents disciplines artístiques, com Ela Rea, Penguin Cafe, Makuto, Kiss Nuka, Headbirds, Jan Barceló, Jofre Oliveras o Valentina & The Electric Post, entre altres.
 

Els membres de Konvent també crearan el primer Gran Forn (The Great Oven) d’Europa, que romandrà a la comunitat per seguir alimentant persones que ho necessitin. 

L’entrada té un preu de 40€, amb els beneficis destinats íntegrament a The Great Oven.