Actualitat

El Fòrum Gastronòmic Girona s'acostarà al públic del 18 al 23 de març

La 9a edició del certamen celebrarà dos dies d’activitats al centre de la ciutat i dues jornades dedicades en exclusiva al sector professional a l’Auditori i Palau de Fires

| 16/09/2022 a les 19:18h
Especial: Actualitat
Arxivat a: Magazine
Nandu Jubany al Fòrum Gastronòmic Girona 2022.
Nandu Jubany al Fòrum Gastronòmic Girona 2022. | Albert Ribas.
La 9a edició del Fòrum Gastronòmic Girona se celebrarà del 18 al 21 de març de 2023, amb moltes novetats, reformant i ampliant el seu programa d’activitats fins a quatre dies, dos dels quals seran als carrers i places més cèntrics de Girona. D’aquesta manera, les dues primeres jornades del certamen es desenvoluparan íntegrament a diferents espais del centre de la ciutat, i comptaran amb fira d’expositors, ponències, demostracions, degustacions, concursos, entre d'altres. A través d’aquesta fórmula d’implantació a la ciutat el Fòrum Gastronòmic arribarà a un ventall molt més ampli de públic, adaptant els seus continguts a les inquietuds dels visitants i als amants de la gastronomia. Serà un cap de setmana ple d’activitats molt participatives i amb una clara vocació integradora entre els productors i gastrònoms amb els aficionats a la gastronomia.

Els reptes del sector, a debat entre professionals

Els dies 20 i 21 de març l’activitat s’ubicarà a l’Auditori-Palau de Congressos i a la Fira de Girona, centrada exclusivament en el sector professional de la gastronomia. Hi haurà una àmplia i especialitzada fira d’expositors al Palau de Fires, que de nou serà el principal atractiu de l’esdeveniment i que s’ampliarà ocupant també el pis superior del Palau de Fires.
 

Bottura, Colagreco i Roca al Fòrum Gastronòmic de Girona 2022. Foto: Albert Ribas.


Al llarg d’aquestes dues jornades també es podrà participar en ponències i debats amb professionals del sector, monogràfics de cuina, tallers, concursos, etc. Una programació específica que s’està treballant directament amb el sector, per convertir el Fòrum Gastronòmic Girona en un veritable centre de debat, influent en la presa de decisions i líder en la implantació d’estratègies comunes en benefici de la gastronomia i la restauració. Un dels objectius del Fòrum Gastronòmic Girona és consolidar el territori gironí com a capital de la gastronomia, i per això treballa conjuntament amb associacions i col·lectius professionals, juntament amb les institucions, per oferir un programa d’activitats que abordi l’actualitat i els reptes del conjunt del sector.

Nova imatge del Fòrum Gastronòmic Girona

El Fòrum Gastronòmic, que ja va anunciar que es celebrarà de forma anual a la ciutat de Girona, arriba també acompanyat d’un visible canvi d’imatge que vol transmetre el dinamisme i la innovació pels quals aposta l’esdeveniment. Aquest és fruit de la renovació iniciada en la darrera edició del saló, amb l’impuls d’una nova etapa nascuda a Girona enfocada a guanyar notorietat internacional i amb una ferma aposta per oferir continguts innovadors i de qualitat. En aquest sentit, per a l’edició de 2023 també es reforça el Fòrum Territori, una fórmula ideada en l’última edició per fer anar de gira el saló professional durant tot l’any.
 

 

D’aquesta manera, s’eixampla la visió territorial del Fòrum Gastronòmic, com a espai d’acollida obert a tothom, oferint activitats que van des d’experiències gastronòmiques úniques fins a recuperar els nous debats que puguin sorgir durant el certamen i que no s’hagin pogut tractar en profunditat.