ACTUALITAT

Rafa Peña (Gresca), Premi Nacional de Gastronomia 2023

José Andrés, Pablo Sacerdotte, Marc Casanovas i Nil Dulcet també han estat guardonats

| 16/06/2023 a les 12:45h
Especial: Actualitat
Arxivat a: Magazine
Nil Dulcet, Mireia Navarro, Joan Roca, Rafa Peña, Carles Vilarrubí, Marc Casanovas i Pablo Sacerdotte.
Nil Dulcet, Mireia Navarro, Joan Roca, Rafa Peña, Carles Vilarrubí, Marc Casanovas i Pablo Sacerdotte. | Adrián Pedrazas / ACGN.
Aquesta notícia es va publicar originalment el 16/06/2023 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Els Jardins del Palau de Pedralbes de Barcelona han estat l'escenari del lliurament dels guardons que entrega l'Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició.

Rafa Peña, copropietari del restaurant Gresca, ha estat reconegut aquest passat dijous amb el Premi Nacional de Gastronomia 2023.
 


Els guanyadors dels Premis Nacionals de Gastronomia són el resultat d'un procés de votació secret que els acadèmics fan al llarg de l'any. L'Acadèmia selecciona els cuiners, professionals, institucions o col·lectius per l'excel·lència en la seva tasca i per l'aportació a la cuina i a la gastronomia del país.

A parer de Carles Vilarrubí, president de l'acadèmia, la cuina catalana és una part "fonamental" de la cultura del país que "respon a la passió, professionalitat i al compromís" amb l'entorn, la pagesia, la ramaderia, la pesca i el sector vitivinícola.
 
ELS ALTRES PREMIS DE L'ACADÈMIA


Premi Especial de l’Acadèmia 2023: José Andrés (xef), per la seva contribució a la gastronomia, així com la tasca a través de l'ONG impulsada per el World Central Kitchen, que dona resposta a necessitats alimentàries en situacions d'emergència arreu del món.
 


Premi Cap de Sala 2023: Pablo Sacerdotte, del restaurant Cocina Hermanos Torres.
 


Premi Nèstor Luján de Periodisme Gastronòmic 2023: Marc Casanovas (comunicador gastronòmic), per l'article 'La resistència de l'última subhasta cantada de peix a Catalunya', publicat a 'La Vanguardia'.
 


Premi Revelació 2023: Nil Dulcet, xef i director del restaurant Compartir Barcelona.