ACTUALITAT

El Liceu acollirà la 6a Gran Nit Solidària el 17 de setembre

El sopar solidari comptarà amb la cuina d’Albert Adrià, Nandu Jubany, Carles Abellan i Carles Gaig

| 21/07/2023 a les 13:10h
Especial: Actualitat
Arxivat a: Magazine
Gran Nit Solidària al Liceu.
Gran Nit Solidària al Liceu. | Atrevia.
El pròxim 17 de setembre, Gramona, juntament amb Enrique Tomás i Singularis Catering, organitza un any més la Gran Nit Solidària del Liceu enguany a favor de la Fundació Gavina i de l’ONG World Central Kitchen (WCK) del Xef Jose Andrés, i en companyia dels xefs Albert Adrià, Nandu Jubany, Carles Abellan i Carles Gaig al Gran Teatre del Liceu, que obrirà les seves portes als més de 400 ciutadans solidaris i compromesos.

Un sisè any que en el què es pretén superar l’èxit de les edicions anteriors – la Gran Nit Solidària del Liceu de 2015, 2016, 2018, 2019 i la Festa de les Estrelles de 2017 -,  i aconseguir sobrepassar els prop de 70.000 € de la darrera cita. 

Ingredients per assolir-ho no en falten. Els millors exponents de la cuina catalana proposaran un sopar a l’alçada de l’emplaçament on els comensals gaudiran d’una nit plena d’emocions: l’escenari del Gran Teatre del Liceu. 

Ells, juntament amb Gramona, Enrique Tomás i Singularis com a organitzadors de l’acte, i en col·laboració amb el Gran Teatre del Liceu, ATREVIA, ALLO, LIGHTSOUNDGROUP, Grup GSR i Con Sentido Común, renoven el seu compromís amb les persones en situació de vulnerabilitat que participen en l’associació, així com l’enviament de cuiners i menjar arreu dels conflictes i catàstrofes pel món. 

Els dos beneficiaris del Sopar Solidari han fet importants mèrits en els seus respectius entorns. La Fundació Gavina, fundada l’any 1979, treballa al barri del Raval de Barcelona per acompanyar a nens, nenes, adolescents, joves i famílies en situacions de desigualtat i vulnerabilitat social. Aquesta associació ha posat en marxa el primer centre d’atenció diürna per a la infància amb dificultats psicosocials o sociofamiliars de Catalunya i acompleix la seva activitat amb total transparència, valent-se de fons públics i privats. Per altra banda, el WCK de José Andrés, xef amb dues estrelles Michelin, s’ha posicionat com a referent internacional de la donació de menjar als damnificats per les guerres i els desastres naturals. Des del seu començament l’any 2010 fins a l’actualitat, l’organització ha servit més de 300 milions d’àpats arreu del món i ha rebut distincions tan rellevants com el Premio Princesa de Asturias de la Concordia. 

La gala començarà al Foyer amb un còctel de benvinguda, en el qual els xefs serviran llurs creacions des de bufets independents. Un magnífic inici abans de donar pas al sopar a sobre de l’escenari del teatre amb un menú creat exclusivament per aquesta ocasió, que comptarà amb els ja clàssics “caneló d’en Gaig” o el “bikin trufat d’Abellan”, entre d’altres magnífiques tapes i plats. 

A diferència d’altres anys, aquesta edició s’ha organitzat per a corporacions, de manera que la venda de taules s’ha enfocat a empreses, amb 40 entitats participants. Compromís i solidaritat a la què, també per 6è any, es sumen els més de 100 voluntaris que fan possible aquesta nit màgica. 

Una nit solidària, gastronòmica i cultural on quedarà palès, un any més, el propòsit i voluntat de moltes persones en contribuir a reduir algunes de les desigualtats que encara queden per resoldre.