RÀNKINGS

La llista del The World's 50 Best Restaurants 2024

El restaurant Disfrutar de Barcelona s'ha convertit en el millor restaurant del món

El restaurant Disfrutar es converteix en el millor restaurant del món

| 06/06/2024 a les 12:26h
Especial: Rànkings
Arxivat a: Magazine
The World's 50 Best Restaurants.
The World's 50 Best Restaurants. | The World's 50 Best Restaurants.
El restaurant barceloní Disfrutar, dels excaps de cuina d'El Bulli Oriol Castro, Eduard Xatruch i Mateu Casañas, ha estat guardonat com a millor restaurant del món. Així ho ha revelat aquest dijous, 6 de juny, el prestigiós rànquing britànic The World's 50 Best Restaurants en una gala celebrada a Las Vegas. D’aquesta manera, el Disfrutar escala una posició en el podi, ja que en l'edició 2023 va ser nomenat segon millor restaurant del món i en l’edició de 2022 va ser nomenat el tercer millor restaurant del món.

Enguany, en segona posició, completa el podi el restaurant Asador Etxebarri d'Atxondo (País Basc) i, en tercera posició, Table by Bruno Verjus de París. Diverxo del xef madrileny Dabiz Muñoz, que l'any passat va ocupar la tercera posició, ha quedat en quarta posició.La llista britànica destaca el restaurant Disfrutar, situat al carrer Villarroel de la capital catalana, com un restaurant amb un sopar ultra creatiu combinat amb l'alegria del trio de xefs. A més, també indiquen que és un restaurant especial per la combinació de plats brillants i imaginatius, un domini tècnic insuperable i una presentació lúdica dóna com a resultat una experiència gastronòmica per a tota la vida, tan plena de sorpreses com de records. 

Entre els 50 primers llocs, a més del Disfrutar (1) i Asador Etxebarri (2), també hi figuren els restaurants espanyols:

(4) Diverxo. Madrid (Madrid)
(14) Quique Dacosta. Dènia (Alicante)
(28) Elkano. Getaria (Gipuzkoa)


La llista de The World's 50 Best Restaurants 2024 és votada per 1.000 experts internacionals del sector de la restauració i viatgers gurmet que formen part de The World's 50 Best Restaurants Academy. L'Acadèmia, equilibrada entre homes i dones, està formada per 27 regions diferents de tot el món, cadascuna de les quals compta amb 40 membres, inclòs un president. Cap patrocinador del certamen no influeix en el procés de votació.


Pots consultar la llista sencera del The World's 50 Best Restaurants 2024 en la següent imatge:

The World’s 50 Best Restaurants 2024. Llista de l'1 al 50. Foto: The World’s 50 Best Restaurants

 

El nou format

L'any 2019, The World's 50 Best Restaurants va canviar de format i tots aquells restaurants que ja han estat alguna vegada números 1 ja no poden tornar a formar part del rànquing. Entren dins d'un nou programa batejat amb el nom 'The Best of the Best', en reconeixement a la seva trajectòria i excel·lència. Per tant, ni el restaurant gironí El Celler de Can Roca, ni El Bulli, ni els que han encapçalat la llista algun cop apareixeran més en aquesta classificació.