ACTUALITAT

MotoUmami, el sandvitx de 'chicken teriyaki' de Dabiz Muñoz i Rosalía

"Chicken Teriyaki" i "Bizcochito", dues cançons de Motomami, l'últim àlbum de Rosalía, han inspirat al xef Dabiz Muñoz per crear un sandvitx de "chicken teriyaki"

Els xefs guardonats als The Best Chef Awards 2021

| 24/05/2022 a les 12:00h
Especial: Actualitat
Arxivat a: Magazine, Rosalía, Dabiz Muñoz
Dabiz Muñoz i Rosalía preparant el MotoUmami.
Dabiz Muñoz i Rosalía preparant el MotoUmami. | Dabiz Muñoz (instagram).
Rosalía i Muñoz es van citar al RabioXo, el nou restaurant del xef madrileny. Junts van fer un entrepà XXL inspirat en les cançons de Rosalía, ja que està fet amb pa de brioix, pollastre marinat a la brasa, una capa de patates fregides cruixents, una rodella de tomàquet, molta maionesa de tòfona i la salsa teriyaki de Dabiz Muñoz, fet a mida per l'ocasió.

És un sandvitx d'inspiració japonesa i l'han batejat com a sandvitx MotoUmami, per la combinació de Motomoami -el nom del disc de Rosalía- i el concepte umami -també anomenat el cinquè gust-. Un contundent entrepà avantguardista que barreja el dolç, el salat i també el picant.
 

El moment entre Muñoz i Rosalía, on ella va fer de d'ajudant de cuina i Muñoz es va atrevir a ballar a ritme de 'Chicken Teriyaki', ha estat compartit a les xarxes socials del xef acompanyat amb un text d'admiració cap a la cantant. Però en el vídeo queda palès que l'admiració és mútua i, a més, també és sabut que Dabiz Muñoz, qui ostenta tres estrelles Michelin, és el cuiner favorit de Rosalía.

Tots dos han aprofitat per comentar com és el seu procés creatiu i han convingut que en tots dos casos, tot i que poden semblar sectors molt diferents, tenen molts punts en comú.